مبارک باشد! چه چیزی؟! طبیعتا، رادیاتور پنلی که خریداری کردید! هیچ غیبگویی در کار نیست! به احتمال زیاد یک رادیاتور پنلی را خریدهاید و میخواهید آن را نصب کنید. در این مقاله نصب رادیاتور پنلی در 7 مرحله آموزش داده میشود. البته توجه داشته باشید که نمیتوان نصب رادیاتور پنلی را مانند هر کار فنی دیگر با خواندن یک مقاله به درستی انجام داد. پیشنهاد میشود اگر آشنایی زیادی با کارهای فنی ندارید، نصب رادیاتور پنلی را به یک متخصص بسپارید.
ابزار لازم برای نصب رادیاتور پنلی
برای نصب رادیاتور پنلی به ابزار و لوازمی نیاز دارید که باید با آنها آشنا شوید.
- حداکثر 3 عدد براکت دیواری
- 1 عدد شیر یکپارچه
- 1 عدد هواگیر
- 2 عدد شاخه کروم خالی
- 1 عدد کلید هواگیری
- 4 عدد سپر براکت (برای بعضی از مدلهای رادیاتور پنلی)
بیشتر بخوانید: «بهترین رادیاتور پنلی در بازار کدام است؟ + بررسی برندهای موجود»
7 مرحله نصب رادیاتور پنلی
اکنون دست به کار شوید. این رادیاتور پنلی و این میدان! اگر ادعای این را دارید که میتوانید رادیاتور پنلی را نصب کنید، مراحل نصب را دنبال کنید. البته اگر توانمندی و تجربه کافی در پشت ادعایتان وجود دارد!
مرحله اول – بسته بندی رادیاتور پنلی را باز کنید
در این مرحله کار خیلی سختی ندارید. بستهبندی رادیاتور پنلی را باز کنید و کالا را به دقت بررسی کنید. پس از باز کردن بستهبندی رادیاتور یا با رادیاتوری روبهرو میشوید که روی آن نقطه سبز رنگ حک شده است یا نقطه قرمز رنگی روی آن مشاهده میکنید.
اگر با رادیاتور پنلی با نقطه سبز رنگ مواجه شدید، باید برای نصب رادیاتور، براکت رادیاتور را تهیه کنید. براکت رادیاتور قبل از نصب رادیاتور به دیوار بسته می شود که بتواند آن را در محل مورد نظر برای نصب نگه دارد. نقطه سبز نشانگر این است که رادیاتورتان نیاز به مونتاژ دارد
اگر نقطه قرمز رنگ روی رادیاتورتان مشاهده کردید، کارتان برای نصب آسان میشود. نقطه قرمز نشانگر این است که سوپاپ اطمینان، هواگیر و پلاگین روی رادیاتور شما نصب شده است. در این حالت تنها کاری که باید برای نصب رادیاتورپنلی انجام دهید، این است که آن را سفت کنید.
مرحله دوم – مکان نصب رادیاتور پنلی را انتخاب کنید
در این مرحله باید باید مکان نصب مناسب برای نصب رادیاتور پنلی را انتخاب کنید. در این مرحله باید بررسی کنید که از پشت محلی که برای نصب رادیاتور انتخاب کردهاید، لولههای آب یا سیمهای برق رد شده است یا خیر.
نکتهای در مورد نصب رادیاتور که باید در این مرحله به آن توجه کنید این است که پایین رادیاتور به اندازه حداقل 4 سانتیمتر بالای سطح کف قرار بگیرد. این فاصلهگذاری برای جریان یافتن هوای کافی و آسانسازی تامین اتصالات رادیاتور است.
مرحله سوم – قرار دادن رادیاتور پنلی در محل نصب
زمانی که براکتها روی دیوار نصب شد، رادیاتور را در مقابل براکت دیواری قرار دهید. رادیاتور را محکم در کانال پایه قرار دهید. پس از انجام این کار، عایق پلاستیکی آن را ببندید و فنر گیره را به صورتی که گوشهها در بین فضاهای مشبک قرار بگیرد، چفت کنید.
توجه داشته باشید که هرگز رادیاتورهای پنلی را روی سنگ و با کاغذ دیواری نصب نکنید. برای نصب این رادیاتورها، از دیواری که عایق و برکت مناسب روی آن نصب شده است، استفاده کنید.
مرحله چهارم – نصب اتصالات تامین و بازگشت
پس از قرار گرفتن محکم رادیاتور در محل نصب، باید اتصالات تامین و بازگشت را نصب کنید. دقت کنید که همه اتصالات رادیاتور به صورت موازی است. اتصالات انتقال شامل لوله آهنی، مس و لوله PERT یا PEX است. باید یک کنج یا مسیر مستقیم را برای این اتصالات انتخاب کنید.
هنگام اتصال رادیاتور مطمئن شوید که اندازه لوله شما مناسب است.
برای تهیه اتصالات و لوازم جانبی کلیک کنید: انواع اتصالات و لوازم جانبی رادیاتور و پکیج
مرحله پنجم – هواگیری رادیاتور پنلی
ویژگی هواگیری یکی از مزیتهای رادیاتورهای پنلی است. پس از نصب لولهها و اتصالات و وقتی که رادیاتور به سیستم گرمایشی متصل شد، باید هوای درون آن را به طور کامل خارج کنید. برای انجام این کار باید از سوکت خروج هوا استفاده کنید.
اگر رادیاتور با یک سیستم جریان چند منظوره منزل نصب شده باشد، میتوان آن را به روشهای مختلف هواگیری و تمیز کرد.
مرحله ششم – اطمینان از نصب درست سوپاپ اطمینان و انجام تنظیمات مربوطه
در این مرحله از نصب درست سوپاپ اطمینان مطمئن شوید. سوپاپ اطمینان در رادیاتور پنلی برای دریافت ترموستات غیر الکتریکی نصب میشود. سوپاپ در سمت راست یا چپ رادیاتور قرار دارد. این سوپاپ از 1 تا 6 درجه شمارهگذاری شده است. این درجهها نشانگر موقعیتهای جریان هستند. به این ترتیب که کمترین حد جریان با درجه 1 و بیشترین حد جریان با درجه 6 تنظیم میشوند.
ترموستاتهای غیرالکتریکی تنظیمات خودکار دارند و باید به صورت پیشفرض از موقعیت 6 استفاده گردد. البته گاهی اوقات در هنگام نصب ترموستات، موقعیت 6 میتواند تغییر کند.
مرحله هفتم – بررسی اتصالات برای بررسی نشتی
اگر اتصالات رادیاتور پنلی نشتی داشته باشد، آب وارد سیستم میشود و باعث ایجاد خوردگی میشود. همچنین، نشتیهای کوچک، پوشش پودر محصول را خفه میکنند.
در آخر توجه داشته باشید که برای بهرهوری بهتر رادیاتور، باید آن را صحیح و بدون شیب نصب کنید. با دقت در نصب رادیاتور پنلی، مانع از خرابی و هزینههای احتمالی تعمیر آن شوید.
نتیجهگیری
نصب رادیاتور پنلی نیازمند برخی مهارتهای فنی است و اگر چنین توانمندیهایی در خود نمیبینید، کار نصب را به یک متخصص بسپارید. هدف این مقاله صرفا آشنایی اجمالی شما با نصب رادیاتورپنلی است.
اگر هنوز برای خرید رادیاتورهای پنلی اقدام نکردهاید، میتوانید رادیاتورهای پنلی سپاهان، استانبول و ایران نوین را که توسط انجمن تاسیسات به فروش میرسد، تهیه کنید. ورود خود را به دنیای رادیاتورهای پنلی به فال نیک بگیرید!